Share |

Naavakolo - mökki Saariselällä

Tankavaara

Share |

Maanantai 27.7.2020 - Vesa


Suuntasimme pikkulomalaisen ja hänen vanhempiensa kanssa kohti Tankavaaraa. Sieltä olimme varanneet kullanhuuhdontaan tunnin vuoron. Matkaa Saariselältä tulee noin 30 km. Perillä ajoimme auton parkkiin ja aloimme etsiä kultamuseota. Vähän olisi parantamisen varaa opasteissa, sillä olisimme voineet ajaa suoraan museon parkkipaikalle sen sijaan, että lähdimme kävelemään sinne 3 vuotiaan kanssa. Minä kävin hakemassa auton ja ajoin sen sitten museon parkkipaikalle.Mummi ja papparuppana ottivat pienen neidin mukaansa ja hänen vanhempansa jatkoivat museokierrokselle.

20200727_162059.jpgMe suuntasimme etsimään kullanhuuhdontapaikkaa. Senkin opasteet olivat hieman vanhat ja kiersimme turhaan pienen lenkin. Meitä ehdittiin jo kaipailemaan, kun pääsimme huuhdontapaikalle. Siellä meille annettiin lyhyt opastus kullanhuuhdonnan saloihin. Aloitimme vaskoamisen kullankiilto silmissä. Tunnin uurastuksen jälkeen onnistuin löytämään pari pientä hippua.

20200807_102931.jpg

Olin jo innoissani ehdottamassa kaikille ilmaista iltaa Saariselän panimolla, kun opas toppuutteli ja sanoi, että minun pitäisi löytää vielä putkiloon hieman enemmän noita hippuja. Väsyneenä mutta onnellisina palasimme takaisin Naavakoloon juhlimaan onnistunutta reissuamme.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini