Share |

Naavakolo - mökki Saariselällä

Tänään saimme tällaisen palautteen viikon 13 lomalaisilta Naavakolosta

Perjantai 30.3.2018

24.3 - 31.3.2018

Jo monta vuotta Saariselällä käyneenä mutta ensimmäistä kertaa Naavakolossa. Olimme todella positiivisesti yllättyneitä majapaikastamme.

Säät suosivat meitä ja pääsimme hiihtämään joka päivä hyvät lenkit. Asunnon sijainti latuun nähden mainio. Lappi tarjosi meille taas mahtavia tunne-elämyksiä.

Majapaikka rauhallinen ja kaikki toimi todella hyvin. Saimme nukuttua eläkeläisunta jopa "kellonympäri". Mökki oli todella siisti ja kodikas. 

Aamulla kohti taidekaupunki Mänttää.

Kiitos ihanasta majapaikasta, toivottavasti saamme tulla toistekin.

Hyvää kevättä ja kesää Leenalle ja Vesalle toivottelevat: Irja ja Jan

36.

Kommentoi kirjoitusta.

Hyvää Pääsiäistä

Torstai 29.3.2018 klo 14:41

Hyvää Pääsiäistä kaikille Naavakolon ystäville!

P_20180329_143016_p.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Saariselän kuvatuin kelo?

Torstai 29.3.2018

Tämä lie yksi kuvatuimmista keloista! Tämä sijaitsee Onnin jäljellä, ihan Rumakurun, Hirvaskurun ja Iisakkipään latujen risteyksen vieressä.

kelo.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Riekko kukkoilee

Torstai 29.3.2018

Keväällä saattaa testosteronitaso nousta pienelläkin korkealle. Kuvan riekko uhitteli hiihtäjille Rönkönlammen lähellä viime keväällä. Ärhäkkä kaveri, jota ihaili iso parvi riekkoneitoja...niin tai rouvia.   riekko_kukkoilee.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Rodi kiittää

Lauantai 17.3.2018

Rodi kävi nauttimassa Kiilopään maisemista.

IMG-20180316-WA0000.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Revontulet

Perjantai 16.3.2018

IMG-20180316-WA0001.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Rodi näyttää mallia

Torstai 15.3.2018

Kuvassa Rodi "kirjoittaa" koirapuiston vieraskirjaan, että lomalla on mukavaa!

Koirille on oma aidattu alue keskustaan päin mentäessä. Se on ainut paikka missä koiran saa laskea vapaana juoksemaan.

Koirat pitää olla porojen vuoksi kytkettyinä.
Rodi.png

Kommentoi kirjoitusta.

Kommentoi kirjoitusta.

Lomalaisten talviriemua Saariselällä

Tiistai 13.3.2018 - Leena

Näin upea sää oli eilen Saariselällä! Kummityttö Siiri nautti Kaunispään rinteillä ja äiti Hanna-Leena ladulla.Resized_20180312_151740.jpeg

                                  Maaliskuu on mahtavaa hiihto- ja lasketteluaikaa Saariselällä.

Resized_20180312_085933.jpeg

Kommentoi kirjoitusta.

Aurinko nousee lomalaisille

Torstai 22.2.2018

FB_IMG_1519317648674.jpg

1 kommentti .

Savottakahvila

Maanantai 19.2.2018

Tänään 19.2.  ja huomenna 20.2. esiintyy Savottakahvilassa  klo 19.00

Waltteri Torikka Trio: Pohjolan Yö

Waltteri Torikka (baritoni), Juha Savela (kitara), Eero Ignatius (kontrabasso)

Liput 20€

Kommentoi kirjoitusta.

Kierrätystä

Keskiviikko 14.2.2018

Loma lähenee loppua ja on aika kerätä yhteen loman aikana kertyneet purkit ja lasitavarat ym. Emme vie niitä tuliaiseksi etelään vaan lajittelemme metallit, lasipurkit ja pahvit ja sanomalehdet. Pudotamme ne Molokin kitaan. 

Saariselällä on hyvin järjestetty jätteiden kierrätys. Laanilantien tien oikealla puolella keskustaan mentäessä on isot jäteastiat, joihin voi viedä poltettavat jätteet, metallit, jätepaperit ja lasipurkit ym lasitavarat, joita ei saa pihan jäteastiaan laittaa.

Pihan jäteastia on tarkoitettu niille kotitalousjätteille, jotka ei kierrätykseen kelpaa. Kierrätysjätteiden laittaminen pihan jäteastiaan täyttää sen turhan nopeasti. 

P_20180214_163911_p_1.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Olympiahengessä mukana!

Lauantai 10.2.2018

Hyvin alkoivat olympiakisat kotikatsomossaP_20180208_141124_p_1.jpg Naavakolossa. Saatiin heti aamupäivällä pronssimitali Suomeen Krista Pärmäkosken ansiosta.

Saariselälläkin näyttää hiihtokeli eilisen kaltaiselta lentokeliltä ja samanlainen puuskittainen tuuli haittaa menoa samoin kuin tuolla PyeongChangissa. Saariselällä pakkasta on -6 astetta. Puuskittaista tuulta 18m/s.

Naavakolon hiihtäjät suuntaavat auton nokan kohti Ivaloa ja lähtevät täydentämään huvenneita varastoja. Iltapäivällä sitten istutaan taas kisakatsomossa ja jännitetään Kaisa Mäkäräisen ja Mari Laukkasen suorituksia. 

Illalle tuli kyläkutsu naapuriin. Tässähän sitä ohjelmaa on ihan riittävästi tälle päivälle. 

Kommentoi kirjoitusta.

Sunnuntai

Sunnuntai 4.2.2018

P_20180204_112450_p_1.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Vieraita kylässä

Lauantai 3.2.2018

Päivällä kireä pakkanen piti meidät pois hiihtoladulta. P_20180203_211254_SRES.jpgPäätimme piristää päivää ja kutsuimme mökkinaapurit illaksi kylään syömään ja seurustelemaan. Mukava ilta siitä tuli. 

Pakkaset näyttäisi hellittävän viikonlopun jälkeen ja maanantaina taitaa taas päästä ladulle. Kyllä siellä on nytkin näkynyt noita tervaskantoja, joita ei yli 20 asteen pakkanen haittaa. Kait se on asenne- ja pukeutumiskysymys. 

Kommentoi kirjoitusta.

Astianpesukone

Torstai 1.2.2018

Aamu alkoi ripeästi, kun puhelin rääkäisi kukkokiekuuta muutaman kerran. Hirveä hälytysääni mutta hyvin siihen herää! Siitä sitten ylös ja odottelemaan putkimiestä, joka lupasi jo eilen tulla mutta tiukka pakkanen aiheutti Ivalossa lomakylässä putkien jäätymisen ja niinpä meidän homma siirtyi tälle aamupäivälle. 

Nyt päästiin asennushommiin yhdeksän jälkeen. Vanha kone irti ja uusi paikoilleen. Kyllähän tuo vähän töitäkin teetti. Sulkuhana ei suostunut enää toimimaan ja se meni myös vaihtoon. Ammattimieheltä koko homma kävi vajaassa tunnissa. P_20180201_110839_p_1.jpg

Harmitti tuon vanhan uskollisen Indesit koneen kohtalo. Pitäisikö se viedä "Jaskan valintaan", paikalliseen kierrätyskeskukseen, vai mitä sille sitten tekisi? Se oli kuitenkin aivan kunnossa, vaikka olikin alkuperäinen kodinkone mökissä, siis 20v vanha! Laitoimme Facebookin Inarin kansalaiskanavalle ilmoituksen. "Koneen saa hakea ilmaiseksi Naavakolosta". Meni 8 minuuttia ilmoituksen julkaisusta, kun henkilö soitti ja ilmoitti huomenna hakevansa koneen pois! Toivotaan koneelle vielä monta hyvää vuotta ja paljon tiskattavaa!

Kireä yli 20 asteen pakkaspäivä, jatkui sitten Kaunispään Huippu- ravintolan salaattipöydällä ja lohikeitolla. Huomenna syödään myös kalaa, sillä naapurimme toi myös meille Ivalon torilta ostamaansa Inarin järven siikaa. 

P_20180201_125843_p_1.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Vaalipäivä

Sunnuntai 28.1.2018

Saatiin upea vaalipäivä Saariselälle.P_20180128_141545_SRES.jpg Aurinko nousi aamulla pilvettömälle taivaalle tuntureiden takaa.
Pakkasta oli yli 20 astetta.
Keskustassa olevasta huoneistosta lähti kuukauden siellä hyvin viihtynyt lomalainen pois ja kävimme asunnon siivoamassa. Täydensimme varastot ja pakkasimme vanhan sähkölieden autoon. Viedään se Ivaloon "Jaskan valintaan", joka on paikallinen nimitys jäteasemalle. 
Kävimme myös Kaunispään huipulla syömässä päivän pihvin, joka oli lammasta. Nam! 
Kun mökkinaapurimme tarjosi vielä iltakahvit Nesteen leipomusten kera, olimme sitten valmiit kuuntelemaan vaalituloksia. Sauli jatkaa seuraavat kuusi vuotta tukevalla kannatuksella. Me taas jatkamme huomenna hiihtoharrastusta ja suksimme tunturiin.
P_20180126_122902_SRES_1.jpg

1 kommentti .

Pakkasaamu

Keskiviikko 24.1.2018

Huomenna pitäisi pakkasten hellittää ja pääsee hiihtoladulle. P_20180123_120517_SRES_2.jpgNyt on kylmä pitänyt meidät poissa ladulta pari päivää. Ei nuo pakkaset kaikkia haittaa sillä laduilla on kyllä hiihtäjiä riittänyt ilman meitäkin.

Jääkaappia täytyy välillä päivittää, joten kävimme eilen Ivalossa kaupoilla. Takaisin tullessa Vesa nappasi tämän kuvan Magneettimäeltä, vasemmalla näkyy Kaunispää.

Kommentoi kirjoitusta.

Nopeata toimintaa

Maanantai 22.1.2018

Keskustan asunnon vuokralainen laittoi illalla viestiä, että uuden sähkölieden uuni ei toimi. Oli lämmöt nousseet huippuunsa ja lamppukin poksahtanut uunin sisällä. Eipä siinä sitten muu auttanut, kuin soittaa aamulla Ivaloon Ylä-Lapin kodinkonehuoltoon. 

Korjaus olisi kestänyt 4-5 päivää, koska osien tilaamiseen menee muutama päivä. Ei auttanut muuta kuin tilata uusi liesi tilalle, sen sai heti. 

Reilu puoli tuntia ja asentaja oli puhelinsoitosta keskustan huoneiston ovella. Siitä sitten "vanha" liesi ulos ja uusi sisälle. Kiitokset  Ylä-Lapin LVI:n kodinkonepuolelle todella nopeasta toiminnasta! 

1 kommentti .

Onnin jäljillä

Perjantai 19.1.2018

Tänään hiihtoladulla sitten ensimmäisen kerran! Flunssa tuntui jo voitetulta...ei muuta kuin sukset boksista esiin ja ladulle! Ensimmäiset kilometrit jo kertoivat, ettei kunto riitä Olympialaisiin edes katsomoon.

Se on tuo lämpötilavaihtelu täällä ihmeellistä, näin etelän ihmisen silmissä. Lähdet mökiltä ja mittari näyttää -14. Hiihdät vajaat 2 km eteenpäin ja lukemat ovat -22! Ei sitä usko ennen kuin näkee. Hirmuinen ero suksien luistossa.P_20180119_132152_SRES.jpg

Siinä sitten sinniteltiin eteenpäin. Kylmä oli ja vitsit eivät lentäneet. Ei huvittanut aloittaa small talk'ia vastaantulijoiden kanssa, jotka näyttivät Games of Thronesin hahmoilta (miltähän minä?) 

Naavakolosta hiihtämään lähteminen on helppoa, kun sukset laittaa pihassa jalkaan ja polkaisee vauhtiin, niin kohta olet ladulla. Sitten on tehtävä päätös kumpaan suuntaan lähtee. Keskustaan vai Kiilopään suuntaan? Nyt oli suunta Kiilopäälle. Laanilan pitkä mäki heti alkajaisiksi ylös. Muutaman ärräpään jälkeen pääset laskemaan Savottakahvilan risteykseen, jossa olet taas valinnan edessä. Kuutamoladulle vai Kiilopään suuntaan?

Minä läksin nyt Kuutamoladun suuntaan. Nihkeetä oli meno. Piispanojan kohdalla latu erkanee, Voit valita joko Kuutamoladun tai Onnin jäljen. Minä läksin Onnin jäljelle. Mittari näytti risteyksen opastetaulussa edelleen -22. Kyllä potutti! 

P_20180119_132221_p.jpgJatkoin kuitenkin eteenpäin Onnin jälkeä pitkin. Suksi ei todellakaan luistanut. Pääsin kuitenkin kipuamaan ylös Rumakurun risteykseen ja vedin hieman henkeä, ennen kuin aloin laskea Hirvaskuruun jarraavilla suksilla. 

Pääsin lopulta Kuutamoladun risteykseen ja kieli keskellä suuta laskin Kuutamoladun viimeisen mäen. Loppu oli helppoa ja pääsin nopeasti Naavakolon saunan lauteille! Pikku hiljaa jää suli ja pystyi jo hymyilemään. Olo oli kuin Iivo Niskasella 50km voiton jälkeen... oi mikä nautinto!                          

2 kommenttia .

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »