Share |

Naavakolo - mökki Saariselällä

Tuulijärvi

Share |

Perjantai 31.7.2020 - Vesa


Lähdin poikani perheen kanssa käväisemään Tuulijärvellä. Järvi sijaitsee lähellä Inaria. Inariin mentäessä on tien vasemmalla puolella kyltti Tuulijärvi. Siitä sitten kohti radiomastoa niin pitkälle, että tulee parkkipaikalle. Parkkipaikalta on noin 1,5 km patikointi polkua pitkin mutta se kyllä kannattaa, sillä maisema on todella kaunis. 

Metähallitus on istuttanut järveen harjusta ja rautua. Valtion kalastuksenhoitomaksun lisäksi sinne tarvitaan erillislupa, jonka voi ostaa esim. netistä Kalalupa.fi palvelusta tai sitten Siulasta, Saariselän metsähallituksen neuvontapisteestä.

Pikku lomalainen jaksoi hyvin kävellä polkua pitkin perille. Muiden jäädessä järvelle kalastamaan suuntasin minä kulkuni Pikku Tuulijärvelle, joka on 1,5 km vielä eteenpäin. Hillaa yritin etsiä, mutta saalis jäi laihaksi. Taisin saada vajaan litran. Siitä sitten takaisin muiden luokse. Pääsin suoraan tulipaikalla makkaran kimppuun ja hyvältä se maistui. Seurakunta oli onnistunut virvelöimään pari rautua mutta ne olivat alamittaisia ja ne oli päästetty takaisin kasvamaan.

Siitä lähdimme sitten Nean kanssa köpöttelemään takaisin autolle muiden jäädessä siistimään leiripaikkaa. Hyvin tyttö jaksoi taas kävellä takaisin. Sovimme, että ekana auton luona olevat saavat mökillä syödä jätskiä ja viimeiset joutuvat tyytymään porkkanoihin. Nea ja minä voitimme. 

20200731_143527.jpg


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini