Share |

Naavakolo - mökki Saariselällä

Valoa tunnelin päässä

Share |

Perjantai 22.5.2020


Kun Saariselällä todettiin yksi ja ainoa koronatartunta, niin media riepotteli laskettelukeskusta ja pohjoisen matkailua niin ankarasti, että ihmiset pelästyivät ja alkoivat yksi toisensa jälkeen perumaan tai muuttamaan varauksiaan.

Tosiasiahan oli, että tartunnan saanut oli kiinalainen turisti, joka kiidätettiiin Rovaniemen keskussairaalaan hoidettavaksi. Hän oli ainoa sairastunut, eivätkä edes hänen perheenjäsenensä tätä tartuntaa saanneet. Uutisointi kuitenkin riitti pelästyttämään ihmiset.

Sitten tuli hallituksen pakkokeinot ja matkustaminen kiellettiin Uudellamaalla ja liikkumista kehoitettiin välttämään. Pohjoisen laskettelukeskukset sulkivat ovensa yksi toisensa jälkeen ja viimeisenä Saariselkä. Yli 70-vuotiaita kehoitettiin pysymään neljän seinän sisällä. Tilanne oli vakava ja tarvittiin rajuja toimenpiteitä.

Peruutimme 8 varattua lomaviikkoa. Osa varaajista halusi muuttaa varaustaan ja tietenkin siihen suostuimme. Osa taas halusi peruuttaa varauksensa kokonaan ja siihenkin suostuimme. Maksut palautimme poikkeustilanteen johdosta asiakkaille mikäli varaus peruutettiin kokonaan.

Nyt kesän koittaessa on pohjoisen matkailussakin näkymässä valoa tunnelin päässä. Ihmiset ovat alkaneet miettimään matkustelua kotimaassa. Ei kai kukaan ulkomaille uskalla lähteä?

Kaikkien matkustusta miettivien on muistettava, että matkalla täytyy huolehtia hyvästä käsihygieniasta. On myös muistettava taukopaikoilla ja kaupoissa pitää riittävät etäisyydet muihin ihmisiin. Ne THL:n ohjeet ja suositukset on hyvä pitää mielessään, kun matkustaa. Kasvomaskin käyttökään ei ole kielletty ei siitä haittaakaan ole. 

Pohjoisessa riittää kyllä tila lomailijoille mutta huolehditaan siitä, ettemme vie virusta tullessamme sinne. Matkalle ei lähdetä, jos on jotain oireita ja epäilee tartuntaa. Silloin on parasta hakeutua ensin testeihin ja katsoa sitten pystyykö lähtemään lomalle.

Tärkeä asia on myös tarkistaa oma vakuutusturva. Matkavakuutus on hyvä kumppani ja sitä kautta voi hakea korvauksia, jos matka peruuntuu. 

Turvallista lomailua ja oikein mukavaa kesää kaikille!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini